به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه در مشهد، در اين نشست حجت الاسلام و المسلمين فرجام، مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به فرمايشات رهبري معظم انقلاب (مدظله العالي) در سفر به خراسان شمالي در جمع روحانيون و طلاب اين استان، با بيان اين مطلب كه انجام راهبردها و هدف هاي بيان شده مقام معظم رهبري (مدظله العالي) از وظايف ما محسوب ميشود، ابرازداشت: يكي از تأكيدهاي معظم له نسبت به پيشنهاد اينجانب در زمينه فراهم سازي زمينه حضور فضلاي بومي و غير بومي در خراسان شمالي بود.
وي افزود: تشكيل كرسي درسي قوي در سطوح عالي از امور مهمي است كه بين اقشار مردم خراسان شمالي تأثيرگذار خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمين يعقوبي، امام جمعه بجنورد و رييس شوراي استاني حوزه علميه خراسان شمالي، مطالبات و فرمايشات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) نسبت به اين حوزه را حياتي عنوان دانست و خاطر نشان كرد: يكي از فرمايشات مهم معظم له، حضور فضلاي خراسان شمالي به منظور ارتقاء سطح علمي طلاب در اين استان است.
وي با تأكيد بر اين كه بايد مطالبات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي) عملياتي شود اظهاركرد: اين امر با محوريت برگزاري جلسات دروس عالي خارج و جذب فضلا، موجب ارتقاء سطح علمي حوزه علميه خراسان شمالي ميشود و در بين افراد جامعه مؤثر خواهد بود.
در اين نشست، حجت الاسلام سالاري مكي، مسؤول نمايندگي حوزه علميه خراسان شمالي از اشتغال به تحصيل 654 طلبه برادر و 342 طلبه خواهر در اين حوزه خبر داد و ابرازداشت: سطح دو در مدارس علميه امام صادق (عليه السلام) بجنورد و آيت الله حكيم شيروان نيز راه اندازي شده است.
وي با بيان اين كه طرح توسعه حوزه علميه خراسان تدوين شده و در مراحل بررسي به سر ميبرد، گفت: برگزاري جلسات تهذيب و اخلاق به صورت مستمر و همراه با تعامل ائمه جمعه يكي از فعاليت هاي اين حوزه ميباشد كه روند رو به رشدي داشته است.
مسؤول نمايندگي حوزه علميه خراسان شمالي افزود: برگزاري طرح هايي براي الگوگيري از سبك زندگي ائمه اطهار (عليهم السلام) به منظور تقويت روحيه اخلاقي براي طلاب و روحانيون، از ديگر فعاليت هايي است كه از سوي اين نمايندگي انجام شده است.
وي با اشاره به برگزاري مراسم تجليل از اساتيد بومي و غيربومي اين استان، خاطر نشان كرد: معدل آموزشي مدارس علميه خراسان شمالي در سال گذشته افزايش و رشد داشته است.
حجت الاسلام سالاري مكي با بيان اين كه از برگزاري دوره هاي دانش افزايي ويژه طلاب استقبال شده است، گفت: در زمينه امور پژوهشي نيز فعاليت هايي مانند مقاله نويسي و دوره هاي آموزشي انجام شده و رشد قابل قبول و مطلوبي داشته است.
وي افزود: توجه به مباحث عمراني از ديگر برنامه هاي رو به رشد در خراسان شمالي بوده است.
در ادامه اين نشست، حجت الاسلام كوثري، عضو شوراي استاني حوزه علميه خراسان شمالي و امام جمعه شيروان با بيان اين كه براي ارتقاء سطح كمي و كيفي اين حوزه بايد اساتيد برجسته اي را جذب كرد، گفت: براي اين منظور ابتدا بايد زيرساخت ها آماده شود و اقدامها و اهتمام ويژهاي داشت.
وي با اشاره به اهميت توجه به مدارس علميه در شهرستان هاي خراسان شمالي، ابرازداشت: برخي از اين مدارس به عنايت و توجه ويژه براي تقويت علمي نياز دارند.
در اين نشست، حجت الاسلام موسوي، عضو شوراي استاني حوزه علميه خراسان شمالي و امام جمعه جاجرم نيز بر جذب دقيق متقاضي ورود به حوزه علميه تأكيد و خاطر نشان كرد: براي ورود به حوزه علميه از سوي افراد در شهرستان جاجرم به نسبت جمعيت و وسعت، تقاضاي خوبي وجود دارد.
وي اهتمام ويژه نسبت به تأمين هزينه هاي جاري مدارس علميه را از ديگر خواستههاي مدارس عنوان كرد.
در اين نشست، حجت الاسلام قاسمي سالخورده، معاون پشتيباني و منابع انساني حوزه علميه خراسان با اشاره به اين مطلب كه بسياري از مدارس علميه داراي استادسرا هستند، ابرازداشت: برخي از اين مكانها توسط خيرين و تعداد زيادي از آنها نيز با مشاركت مركز مديريت ساخته شده است.
معاون پشتيباني و منابع انساني حوزه علميه خراسان افزود: مركز مديريت در خراسان شمالي نيز در صورت شروع عمليات ساختماني استادسراها و مدارس علميه به نام اين نمايندگي، پشتيباني خود را شروع ميكند.
وي يادآورشد: طبق ضوابط، براي هرمدرسه اي كه زمين داشته باشد، ميتوان تا سقف چهار استادسرا ساخت.